Viktig information gällande fortbildning ordningsvakt

Polismyndigheten kommer sända ut brev till de ordningsvakter vilka har ett förordnande som löper ut i närtid.

Bild på ordningsvakt
Polismyndigheten kommer sända ut brev till de ordningsvakter vilka har ett förordnande som löper ut i närtid.

Viktig information gällande fortbildning ordningsvakt

Polismyndigheten kommer sända ut brev till de ordningsvakter vilka har ett förordnande som löper ut i närtid, där myndigheten uppmanar dem att ansöka om plats på fortbildning. På måndag den 30 september kommer ett brev sändas till de ca 270 ordningsvakter vilka har ett förordnande som löper ut under perioden okt 2024 – jan 2025, och som ej ansökt om eller närvarat vid en fortbildning ännu. För att omhänderta dessa förväntade ansökningar kommer flertalet nya utbildningstillfällen publiceras på Polisens hemsida, anpassade för att möta förväntat behov per region. Bifogad pdf är ett exempelbrev på hur utskicket kommer se ut. 

Nästa brev går ut under sista veckan av oktober 2024, då till de ordningsvakter vilka har ett förordnande som löper ut februari-december 2025, där vi uppmanar dem att ansöka om en plats på fortbildning under perioden januari-juni 2025. Inför detta utskick publicerar Polisen en fullständig utbildningsplan gällande jan-juni 2025 på vår hemsida.

Det tredje brevet planeras att sändas mot slutet av året, och då uppmana alla ordningsvakter som har ett förordnande som löper ut under 2026 att ansöka om en plats på fortbildning under perioden juli-dec 2025. På samma vis som ovan kommer fullständig utbildningsplan publiceras inför brevets utskick.

BYA:s rekommendation: Polismyndigheten har inget register på var en ordningsvakt har sin anställning/ar. Det är av betydande vikt att auktoriserade bevakningsföretag som innehar ordningsvakttjänster i god tid samordnar schemaplanering med de ordningsvakter som är aktuella.  

Med vänlig hälsning/ BYA

Fler nyheter

Två extra grundutbildningar för ordningsvakt i Stockholm

Polisen har lagt ut två extra grundutbildningar för ordningsvakt i Stockholm under 2024, samt en i januari 2025. Gällande kurser i december måste komplett ansökan vara myndigheten tillhanda senast 12 oktober. Gällande januari kursen är deadline för komplett ansökan 11 december. Mer information på Polisens hemsida. Med vänlig hälsning/ BYA